Forest Diva
Разходка по еко пътеките около язовир Въча

Разходка по еко пътеките около язовир Въча

Форест Дива е място за природно насочени хора с добри навици и осъзнатост към околния свят, построена сред девствена природа и чистите води на язовир Въча. Форест Дива е подходяща за спортни и йога лагери, приятелски срещи и дейности с природна насоченост. За тази цел разполагаме с йога зала, зала за вечеринки, уютни кътове, басейн и величието на Родопите и красивия язовир в Южна България язовир Въча. Част от забавленията които предлагаме във Форес Дива е разходка по еко пътеките около язовир Въча, който е разположен е в Родопите, по поречието на река Въча, на границата между областите Смолян, Пазарджик и Пловдив.

Разходка по еко пътеките около язовир Въча

Непосредствено зад връх Гарваник, се намира старо антично село Форцово. Местноста на която се намира Форест Дива, е махала на античното село Форцово и има запазени антични пътища, забравени от столетия, които минават през девствени гори, пазещи незнайни тайни за времената когато са били обитавани. 

Еко пътеката до връх Гарваник предлага една зареждаща духа разходка до върхът, който се намира точно над Форест Дива. От върха се открива невероятна гледка към язовир Въча и Родопите. Името му произлиза от факта че е обитаван от едър вид планински гарван. Повсеместно разпространен в Европа, Азия, Северна Америка и Северна Африка, но никъде не е многоброен. Живее предимно в планините на значителна височина. В България е рядък вид и е включен като защитен вид в Червената книга.