Forest Diva
За нас

За нас

До мястото се стига по вода, тъй като това е най-прекият достъп, което пък от своя страна го прави силно атрактивно.

Форест Дива е място за природно насочени хора с добри навици и осъзнатост към околния свят, построена сред девствена природа и чистите води на яз, Въча, подходяща за спортни, йога лагери, приятелски срещи и дейности с природна насоченост. За тази цел разполагаме с йога зала, зала за вечеринки, уютни кътове, басейн и величието на майката Природа.

Разполагаме с две сгради, като първата е на един етаж и разполага с 7 двойни стаи, а втората е двуетажна и с прекрасна голяма панорамна тераса и разполага с 2 двойни стаи и 2 студия на втори етаж с панорамна гледка към язовира. Всяка стая има собствен санитарен възел.

Форест Дива разполага с кухненски кътове, барбекюта, пещ и посуда, които гостите могат да използват, за да приготвят храна.

Разполагаме с общо помещение – Механа, в което гостите на вилата може да разпускат край камината или да се насладят на великолепната природа с приятели.

Форест Дива предлага зала за йога практики и семинари, която побира около 20 човека.

В диаметър от 20 квадратни километра няма населени места, което прави местоположението  изключително тихо, спокойно и предразполага за една наистина отпускаща почивка.

Форест Дива е обградена от гора, вода и полянки и е привлекателна за всеки любител на природата и изживяванията свързани с нея. Тук може да се насладите на разходки в гората, по отъпкани кози пътеки, както и обособени еко пътеки. Може да съберете пресни горски гъби и плодове.


Равногор е Родопско село, създадено върху земите на древните траки. Първото име на селището датира от времето на турското робство и то е било – Кория (гора на български). То се получава с признаването на Равногор като административна единица в турската империя през 1777 год. Заради това, че турците не могли да потурчат тогавашните жители, те ги наричат аксии (лоши), а селото Акси Кория

Според изследвания проведени през 1993-1994 год. от NASA, районът около Равногор в диаметър от 40 км. е обявен за екологично най-чистият на Балканският полуостров. Изследванията са осъществени посредством сателитни снимки направени от космическа сонда. Те са публикувани през 1994 год. в престижното американско списание „National Geographic“

Голяма част от земите му попадат в Натура 2000. Това гарантира здравословното изживяване сред природата.

В района съществуват редица антични селища и махали, необитавани отдавна и разкриващи красотата на древното население.

В района е открито и Равногорското съкровище добило световна популярност, посетило дори и Лувъра.

Открито е през 1987 г. при проучване на тракийски могилен некропол и представлява сребърни апликации с позлата за конска амуниция.

Представя гарнитура от: начелник, седем кръгли апликации и наниз от сребърни мъниста. Начелникът е уникален – няма друг подобен, открит в българските земи. Шест от апликациите се групират по двойки, които са изпълнявали функцията на набузници от двете страни на конската грива. Първата двойка е с бюстове на Атина с шлем с гребен, с щит и копие. Втората двойка е с бюстове на Нике, чиито крила са предадени с подробности. Третата двойка са бюстове на богинята Артемида. Последната апликация е била поставена на гърдите на коня. Изобразеното божество вероятно е синкретичен образ – съчетава атрибути на Аполон, Нике, Дионис и показва тракийска традиция

Съкровището се датира във II в. пр. Хр.